top of page
  • Michal

Manželka stylistkou a odborníkem

Chlapi, kteří za mnou chodí na šití, se dají rozdělit do několika dost zajímavých skupin. Jedna skupina, kterou vám dneska představím, mi do telefonu před schůzkou říká: „Vezmu s sebou ženu, ona mi vybírá oblečení.”



Při takových schůzkách se často stává, že chlap v podstatě přišel jen proto, abych mu vzal míry, a všechno ostatní obstarává jeho manželka, milenka někdy dokonce i maminka, protože přece jenom ženy ví, co se jak nosí, jaký barvy k sobě ladí a jakej je teď trend.


„Pointa je, že vy si jdete nechat ušít oblečení pro vás. Vy ho budete nosit a jen vy víte, jak se v něm chcete cítit a co je vám příjemný.”

Kde jste na tohle, pánové, sakra přišli? Viděli jste někdy svoji ženu, že by si sama od sebe prohlížela fotky pánských obleků a četla si o nich? Jasně, cit pro barvy možná má nakoukanej, ale z dámskýho oblečení a z dámských trendů, kde se občas mihne jako křoví chlap v obleku. S takovým pravidlem by skoro každej chlap byl odborník na krajkový prádlo.


Pointa je, že vy si jdete nechat ušít oblečení pro vás. Vy ho budete nosit a jen vy víte, jak se v něm chcete cítit a co je vám příjemný. Takže dialog se mnou byste v první řadě měl vést vy. Potřebuju znát vaše potřeby a váš denní režim. Pokud budeme šít oblek na večerní akce, tak potřebuju znát vaše návyky, váš pohled na komfort a to, jestli je v interiéru zima vám, ne vaší partnerce (ano, schválně jsem tolikrát použil vy a vás).


Ve chvíli, kdy jste se rozhodnul jít za krejčím, jste se rozhodnul jít za odborníkem. Tak mu dejte možnost dělat svoji práci. Pro vás.


Mluvte s ním. Sdělte mu svoje potřeby a věřte jeho znalostem. V dnešní internetový době není těžký udělat si názor na styl nebo střih, se kterým daný krejčí pracuje. Vyberte favority podle toho a pak se běžte poznat osobně. Dost rychle poznáte, jestli jste na stejný vlně.


Ano, vezměte svoji drahou polovičku s sebou. Její názor je důležitý. Přeci jen to z velký části děláte pro ni. Každej chlap se chce líbit svojí ženě, a proto je dobrý vědět, co se jí na vás líbí (tak jako to vy moc rád řeknete u krajkovýho prádla). Vyhněte se ale myšlence, že jedinej, kdo rozumí módě a vašemu šatníku, je žena po vašem boku.


Michal



bottom of page