top of page
  • Elody

Koupit, půjčit nebo ušít? Svatební šaty ze všech úhlů pohledu.

Ne opravdu jsem se přes noc nestali odborníky na svatební šaty. Každý by se měl držet toho, co umí nejlíp. A pokud jde o svatby, tak u nás to vždy budou ženiši v oblecích, sakách a vestách nebo nevěsty, které se rozhodly pro cool svatební kostýmek. Svatební šaty přenecháváme povolanějším a tak jsme i u tohohle článku předali slovo a klávesnici jiným. Konkrétně holkám ze svatebního salónu Elody, které s námi před časem natáčeli rozhovor u nás v ateliéru, a které se s vámi na dalších řádcích podělí o své zkušenosti s výběrem způsobu pořízení svatebních šatu pro váš velký den.


svatební šaty Elody, svatební salon Elody, jak vybrat svatební šaty, kde vybrat svatební šaty

Všichni, kdo prošli plánováním svatby, vědí, že je to opravdu náročné. Psychicky náročné. Ale co je při plánování nejdůležitější? Vybrat nejen správně padnoucí oblek, ale i svatební šaty.


Pojďme se podívat na to, kde lze najít ty nejkrásnější svatební šaty.

Šaty z půjčovny

Půjčování šatů z půjčoven je ten nejrozšířenější způsob, jak si šaty pořídit. Velká výhoda je v tom, že si můžete zkusit mnoho modelů a zjistit, co vám nejvíce sedí. Ale většinou jsou šaty hodně použité, několikrát prané, zašívané a upravované na míru tam a zpět... A pokud jste byla někdy zkoušet svatební šaty ve velkých půjčovnách, víte, že to není zrovna nejvoňavější zkušenost.


Svatební šaty z druhé ruky

Další možností může být odkoupení šatů z druhé ruky. Nemusí to být přímo od nějaké nevěsty, která se zrovna vdala, ale i z půjčovny, která například ruší svůj provoz. Šaty tak seženete za polovinu nebo až o dvě třetiny levněji. U toho je třeba dávat pozor na velikost šatů, většinou je mají nevěsty upravené na míru a víme, že každá máme jinou postavu. Takže když vám majitelka napíše, že má velikost M, nemusí vám šaty s velikostí M sedět.


Ušití svatebních šatů na míru

Ušití šatů na míru od krejčové, švadleny či módní návrhářky je pro ty z vás, které máte rády jedinečné střihy a chcete si udělat vlastní návrh šatů. Tato možnost může být časově náročná, cenově dražší, ale rozhodně to bude zážitek.

Ale pokud nechcete vidět finální produkt až na konci procesu a mít šaty na míru, mám pro vás poslední možnost, svatební šaty Elody.

Svatební šaty Elody

Ve svatebním salónu Elody fungujeme trochu jinak. Máme u nás pouze nové svatební šaty, které nepůjčujeme, ale prodáváme za podobnou cenu. Můžete si u nás šaty nechat ušít na objednávku s tím, že si model předem vyzkoušíte u nás v showroomu.

Vybraný model vám pak ušijeme ve vaší velikosti a barvě, kterou si zvolíte. Pokud nestíháte ušití, můžete si koupit svatební šaty přímo u nás v showroomu. Chodí nám spoustu nových modelů, a proto máme i velký výběr nových svatebních šatů.


Za Elody, Mája



bottom of page