top of page
  • Michal

Lazyman suit. Oblek, co není oblek.

Je mi to jasný. Došlo mi to už dávno a nejsem pomaleji chápající. Tyhle tři věty mi skoro denně proletí hlavou, když mi další chlap u nás v ateliéru řekne, že obleky už nenosí. Že je nosit nemusí. Že tahle móda už snad přešla, ne! Při tý poslední větě je občas vidět i trocha toho strachu v očích.


Ano, obleky tak, jak jsme je chápali dřív, už se dneska skoro nenosí. Málokdo je musí oblíkat pracovně jako montérky, svatby se bez nich taky často obejdou,a tak už zbývají jen divadla a smuteční obřady. Všichni si sice uvědomujou, že obleky se nosit nemusí, ale skoro nikdo už si neuvědomí, že to neznamená, že jsou zakázaný.


Oblek může mít mnoho podob. A já vám chci dneska představit jeho novýho člena z okrajové skupiny extrémně volnočasových kousků. V The Owners jsme ho nazvali The Lazyman suit.

Zjednodušeně jde o kombinaci workwearový bundy a kalhot. Ale jak nás už znáte, tak bez promyšlenejch detailů by to neprošlo. Proto každý detail, který jsme na Lazymanovi vytvořili, měl jednoduchý zadání = co největší komfort, ale bez kompromisu na stylovosti.


Kalhoty jsou tak vzadu v pase stažený na gumu a zavazujou se na tkaničku. Místo zipu, který při polehávání s drinkem v lehátku zbytečně tlačí, jsou v poklopci decentní knoflíky a žádný výztuhy. Sámky (sklady) v předním díle jsou dobrovolný, ale pro zvýšení komfortu je můžu jedině doporučit. Individuální je i šířka nohavic, u který si ale neodpustím svoji obvyklou poznámku, a jen zase připomenu, že volný kalhoty v létě dovolují vzduchu v nohavicích cirkulovat a ochlazují tak nejen nohy, ale i vaše královské klenoty. A to se počítá.


Vrchní část vychází, jak jsem psal výše, z workwear košile, který se jinak taky říká shacket (shirt jacket). Podšívku v ní tak nenajdete nikde, ani v rukávech. Najdete u ní ale volnej střih s lehkým vypasováním pro dotvarování slim siluety. Rukáv má manžetu jako bunda a je tak možný ho snadno ohrnout. Rozložení kapes má víc možností. Za sebe ale doporučuju dvě vrchní, jak můžete vidět na fotkách. Díky tomu vršek, například ve lněný variantě, může sloužit jako bunda i jako košile a můžete ho tak nosit přes i do kalhot. Uznávám, že druhá varianta už je pro odvážnější, ale byla by škoda vám ji nepředstavit taky.


Jelikož se blíží letní sezóna, první Lazyman suit představuju na sobě ve lněný variantě. Na nadcházející sezónu nenajdete variabilnější kousek. Nikdo vás totiž nenutí nosit Lazymana pořád jako komplet. Variant je nespočet. Džíny, košile, lněná bunda. Chinos, tričko, lněná bunda, lněný kalhoty a lehkej svetr na večer. Kalhoty a tričko. A nebo jen kalhoty, až si půjdete přes pláž pro další drink k all inclusive baru.


The Lazyman suit je připravenej na všechny situace.






bottom of page