top of page
  • Matěj

Udržitelně neudržitelný bar v The Owners

V ateliéru The Owners máme jiný přístup ke krejčovství, než jak ho znáte. Naší vizí vždycky bylo vytvořit něco odlišného díky spojení precizní výroby a skvělé služby. Zážitky jsou ty momenty v životě, které si pamatujeme navždy. A my chceme, aby návštěva našeho ateliéru byla pro každého zážitek v každém ohledu. Proto tvoříme „ekosystém” kolem našeho ateliéru, kdy pečlivě vybíráme vše, s čím se u nás zákazníci potkají. Například, když jsme vybírali místo našeho ateliéru, tak pro nás byly důležité detaily typu – jak vypadají vstupní dveře, jak vypadají zvonky, jak vypadá okolí apod. Proto nemáme a nikdy mít nebudeme ateliér v obchodním centru nebo někde na okraji Prahy, ale je přímo v centru Starého Města.



K našemu baru přistupujeme úplně stejně. Kvalitní alkohol patří do našeho ateliéru úplně stejně jako kvalitní látky nebo dobré kafe, proto náš bar tvoříme spolu s Premier Wines & Spirits, jejichž poslání se doplňuje s tím naším stejně jako gin a tonik:


- Potkali jsme se poprvé v roce 1992. Svět kolem nás ještě objevoval nově nabytou svobodu. My jsme v té době začali objevovat svět vína a destilátů. Objevili jsme, jak velkou může dělat lidem radost. Že ve společnosti dobrého vína či sklenky mimořádného koňaku čas běží pomaleji a náš radostný prožitek se násobí. A tehdy jsme udělali zásadní rozhodnutí: “Už žádnému klientovi neprodáme ani jednu lahev. Odteď jim místo láhve prodáme jedinečný a neopakovatelný zážitek!,, říkají Premier Wines & Spirits -


Mohu 100% zaručit, že náš bar je udržitelný ve všech aspektech trendu udržitelnosti poslední doby – žádné zvíře nepřišlo k újmě, vždycky vypijeme všechno a nikdy nic nevyhodíme.

V našem baru najdete především tyto tři destiláty – gin, rum a whisky. Na ginech ujíždíme asi nejvíce z Opihr, Hayman’s, Gin Mare Capri a samozřejmě jejich signature gin vlastní výroby Bohemia Gin (jeho představení níže). Z rumů nám chutná Flor de Caña, Blue Stamp nebo Ron Relicarion. Whisky Writer’s Tears, Dead Rabbit a Togouchi. A pak tady máme jednu osamocenou skvělou pálenku Baron Hildprandt.


Náš bar je vždycky otevřený a díky tomu se nám občas stane, že se výběr obleku na míru protáhne na několik hodin příjemného posezení, třeba u Gin Mare Capri a toniku Thomas Henry.



Představení prémiovému Bohemian Ginu proběhlo letos v květnu a níže je pár slov jeho tvůrců.


- Jak už název napovídá, tento gin je inspirován českou krajinou – žádné náhrady, žádné líbivé citrusy, pouze bohémská krása z našich luhů a hájů. Lahodný destilát vás dokáže odpoutat od šedi běžných dní a dovolí vám povznést se nad všechny trable, protože v momentě, kdy jej ochutnáte, bude pouze „tady a teď“. Na lahev samotnou je radost pohledět, vystihuje soulad přírody a touhy po životě. Martin Žufánek, tvůrce tohoto ginu, se inspiroval tradicí českého kořenářství a jeho nadšení pro lihovarnictví se mu povedlo přenést přímo k vám. Uvolněte se, pohrajte si s každým douškem v ústech, protože ve sklence máte tekutý poklad.

Základ Bohemian Ginu tvoří líh z tradičního českého lihovaru v Kojetíně, který je díky své kvalitě ideálním základem pro další cestu za výsledným produktem. Černý jalovec v kombinaci s bylinkami, kořením a lesními plody, jako jsou meduňka, brusinka či pampeliška, vnáší do ginu lahodné chutě, a vzniká tak jedinečná kombinace bohémského srdce ginu, která hladí po jazyku a odpoutává od starostí. Vše je v dokonalé harmonii, vše spolu ladí, zkrátka je to koncert pro duši i chuťové pohárky. Pod dohledem mistra palírníka a kořenáře se všechny pečlivě vybrané bylinky a lesní plody spolu s kořením macerují 36 hodin za studena. Následně v unikátním ginovém kotli vznikne po dvojnásobné destilaci surový základ. Ten se poté doředí čistou demineralizovanou vodou z Boršic do finální podoby a Bohemian Gin se svými 45 % alkoholu je na světě. Do detailu promyšlené dílo je dokonáno, a vy se tak můžete těšit na chuťový zážitek, o kterém jste ani nevěděli, že ho potřebujete zažít. -

Takže až se u nás příště zastavíte, dejte si s námi skleničku.

Matěj



bottom of page